Beyoncé is samen met de populaire winkelketen Topshop het bedrijf Parkwood Topshop Athletic Ltd. begonnen. Het bedrijf richt zich op 'athletic streetwear' en dan moet je denken aan kleding, schoenen en accessoires in de categorie dans, fitness en sport.

Beyoncé laat weten dat het een logische keus was om met Topshop in zee te gaan: "Ik heb Topshop altijd al geweldig gevonden om hun stappen in de mode en het vooruit denken." De modeketen is vooral populair in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

De officiële lancering van het merk wordt pas over in het najaar van 2015 verwacht.

Nieuw bedrijf naast Topshop

"Dit gaat over het opbouwen van een merk en een bedrijf opstarten. Een losstaand serieus bedrijf, met apart personeel en een apart kantoor", zegt Topshop-baas Philip Green.

In een interview vertelt Philip hoe de samenwerking tot stand kwam: "Toen ze in februari in Londen was hebben we een afspraak gemaakt. We begonnen te praten over een samenwerking."

"De serieuze gesprekken begonnen in mei of juni", gaat hij verder. "Het duurde zes tot acht weken om de deal rond te krijgen. Afgelopen vrijdag kwam Beyoncé naar ons kantoor om de laatste puntjes op de i te zetten."

Foto: AFP