Afgelopen nacht heeft Disney een nieuwe soundtrack van de nieuwe 'The Lion King' film uitgebracht. De track heet 'Spirit' en wordt gezongen door Beyoncé, die in de film de stem van Nala verzorgt. Je kan de track hier beluisteren.

Maar er is meer goed nieuws! Want filmstudio Disney maakte afgelopen nacht ook bekend dat Beyoncé met een heel album komt rond de film. Het album verschijnt onder de titel: 'The Lion King: The Gift' en is te horen vanaf 19 juli.

Het album is een ode aan Afrika geeft Disney aan. Op het album zijn artiesten van over de hele wereld te horen met nummers geïnspireerd op 'het geluid van Afrika'.

Beyoncé heeft al wat losgelaten over het nieuwe album. "Dit is een nieuwe manier van verhalen vertellen. Ik wilde meer doen dan alleen een verzameling nummers vinden die hun inspiratie vonden in de film. Het is een mix van genres en samenwerkingen die niet één sound laten horen. Het heeft invloeden van R&B en pop tot hiphop en Afro Beat."

Afgelopen juni kwam de trailer van de film uit. Hierin is uiteraard Beyoncé ook te horen. Maar ze is niet de enige ster die een (stem)rol heeft in deze film. Donald Glover, ook bekend als Childish Gambino, is de hoofdrolspeler als Simba en Seth Rogen is te horen als Pumbaa. Vanaf 17 juli is de film te zien in de Nederlandse bioscopen.


Foto: AFP