Justin Bieber roept op tot actie na de dood van een paparazzo die zijn auto achtervolgde. De tienerster zegt tegen People: "Ik hoop dat deze tragedie er eindelijk voor zorgt dat er wetgeving komt en wat nog meer nodig is om beroemdheden, agenten, onschuldige voorbijgangers en fotografen zelf te beschermen."
 
Gisteren werd bekend dat een 29-jarige fotograaf omgekomen is bij zijn jacht op een foto van Justin Bieber. De man in kwestie spotte de witte Ferrari van Bieber die door de politie aan de kant was gezet voor een snelheidsovertreding. Justin bleek zelf niet in de auto te zitten, maar de fotograaf wist dat nog niet en wilde een goede foto van de ster maken.
 
De fotograaf werd door de politie weggestuurd en bij het oversteken van vier rijbanen, om zijn eigen auto weer te bereiken, werd hij geschept door een andere auto.
 
Volgens actrice en zangers Miley Cyrus kan Justin Bieber er helemaal niks aan doen dat de fotograaf is overleden. Ze schreef op Twitter. "Het is oneerlijk om dit op Justin af te schuiven. Zoiets moest gewoon gebeuren. Als kind heb je toch geleerd dat je niet zo op de weg kan spelen?"
 
"De chaos die paparazzi veroorzaken door zich als gekken te gedragen, maakt het onmogelijk om alleen maar veilige keuzes te maken", gaat Miley verder. Ook vraagt ze zich af of de paparazzi niks hebben geleerd van het overlijden van prinses Diana, die in 1997 omkwam bij een auto-ongeluk toen ze werd achtervolgd door fotografen.