Sam Smith en Taylor Swift maken dit jaar de meeste kans op een Billboard Music Award. Beide artiesten zijn genomineerd in vier categorieën, staat te lezen op de site van het Amerikaanse muziekblad Billboard.

In de categorie beste artiest nemen Sam en Taylor het tegen elkaar op. Ze krijgen concurrentie van Ariana Grande, One Direction en Katy Perry. Hetzelfde geldt voor de categorie Top Hot 100 song, waar Sam Smith - 'Stay With Me', Taylor Swift - 'Shake It Off', Iggy Azalea & Charli XCX - 'Fancy' en Meghan Trainor met 'All About That Bass' genomineerd zijn.

Ook hun albums kregen een nominatie, Sam Smith voor In The Lonely Hour en 1989 van Taylor Swift. Verder zijn er daar nominaties voor Maroon 5 en het album V, That's Christmas to Me van Pentatonix en X van Ed Sheeran.

Taylor maakt ook nog kans op het beeldje voor beste vrouwelijke artiest, naast Iggy Azalea, Ariana Grande, Katy Perry en Meghan Trainor. Sam Smith neemt hij het bij de mannen op tegen Drake, Pharrell Williams, Ed Sheeran en Justin Timberlake.

De show vindt plaats op 17 mei in Las Vegas. Rapper Ludacris mag de prijsuitreiking aan elkaar praten.

Foto: AFP