Begin dit jaar moest Lady Gaga haar wereldtournee cancelen wegens een scheurtje in haar heup. In een interview doet de popster nu een heftige onthulling: "Mijn blessure was veel erger dan gewoon een scheurtje. Ik had een gebroken heup. Niemand wist het, en ik heb het zelfs de fans nog niet verteld."

"Voor ik geopereerd werd lieten de MRI scans gigantische kraters zien, een gat in mijn heup ter grootte van een kwartje, en het kraakbeen hing er aan de andere kant van mijn heup uit", gaat de 'Born This Way'-zangeres verder. "Ik had een scheur in mijn gewricht en een gigantische breuk."

Over het cancelen van haar tour zegt ze: "De chirurg vertelde mij dat als ik nog één show had gedaan ik wellicht een nieuwe heup nodig had gehad. Ik had dan minimaal een jaar niets meer kunnen doen, misschien wel langer."

Gelukkig is Mother Monster weer helemaal de oude en maakt ze in augustus een comeback met de single 'Applause', die ze ook zal zingen tijdens de MTV VMA's. In november volgt het nieuwe album ARTPOP.