Vannacht werden in de Verenigde Staten de Billboard Music Awards uitgereikt. Tijdens de awardshow van de Amerikaanse hitlijstmaker gebeuren jaarlijks weer de meest spannende dingen. Zo traden dit jaar Britney Spears & Iggy Azalea op en bracht Taylor Swift haar langverwachte videoclip vol grote namen uit. Maar er gebeurde meer...

Zowel Kanye West als Kendall en Kylie Jenner, die hem aankondigden, werden welkom geheten met een hoop boe-geroep. En ook over de performance van het nummer 'All Day' van Kanye West was veel te doen. Naar eigen zeggen mocht hij het nummer niet op die manier op de radio spelen. "Maar als jullie het niet erg vinden gebruik ik het n-woord een paar keer." De producenten besloten echter zijn geluid enkele keren te dempen.

Stille Sam Smith

Omdat Sam Smith nog steeds niet kan praten vanwege de behandeling aan zijn stembanden, verzon hij een andere oplossing om zijn Billboard Award voor Best Male in ontvangst te nemen. Door middel van bordjes met tekst erop bedankte hij zijn fans en maakte hij een aantal grapjes over zijn collega's Taylor Swift, Nicki Minaj en Ed Sheeran.

De winnaars

Maar een awardshow zou natuurlijk nergens zijn zonder een aantal vette prijzen, die waren er dan ook in overvloed tijdens de Billboard Music Awards. De grote winnaar van de avond was Taylor Swift die onder meer naar huis ging met de prijs voor Best Artist en Best Female Artist. De 'Style'-zangeres kwam met 14 nominaties binnen en ging met 8 prijzen de deur uit.

Onderwerp van gesprek was direct de innige omhelzing met haar vermeende vriend Calvin Harris, die hieronder te zien is.

Klik hier voor de volledige lijst met winnaars!