Mattie & Wietze hebben allebei een brief geschreven om hun gevoel over deze bijzondere week Oppassen!, het ouderschap, de kids en elkaar te uiten. Vanochtend lazen ze hem in het bijzijn van de ouders voor. Lees de volledige brief geschreven door Mattie hier terug:

Beste Susan en Michel,

Om te beginnen: wat hebben we geboft met jullie kinderen. Ik hoor ouders weleens zeggen, " ik heb het ideale kind". Nou hier zitten er twee.
Ik ben nieuw op het gebied van opvoeden, maar ik kan al wel zeggen dat dit een huzarenstukje is van jullie.

Kiara en Aurora zijn eerlijk, lief, en vooral lief voor elkaar. Wat moet het prachtig zijn voor jullie om te zien hoe deze zussen elkaar continu opzoeken, voor elkaar zorgen, en nergens heen gaan zonder de ander.

Viel het dan mee? Nee dat niet. Ik ben best een beetje moe. Sterker nog: ik ben kapot.

In willekeurige volgorde:

Eten drinken, uit bed halen, hockey, naar school, uit school, wat moet ik aan vandaag, gaan we nog een ijsje halen, mag Evi komen spelen, ik ben gevallen, waar zijn mijn kleurtjes. Mag ik nog een chippie, ik lust geen spinazie, zonder doekje kan ik niet slapen, hallo jongens ik heb gepoept.

Kinderen zijn er altijd. En als ze er niet zijn kijk je op de klok wanneer ze er weer zijn. Ik weet niet of ik dat nu zou willen. Ook de verantwoordelijkheid vind ik bijna tegen het enge aanzitten. Maar aan de andere kant kan ik me ook heel goed voorstellen dat het het mooiste is wat je kan overkomen. Als een kind in je oor fluistert: ik vind jou lief hoor. Dat is onbetaalbaar.

Ik heb een geweldige week gehad. Sorry dat je kinderen in 1 week 100.000 calorieën rijker zijn. Maar die Taksi en dinosauruskoeken zijn ook gewoon heel lekker.

En over Wietze? Die wordt echt een leuke vader. Volgens mij vond hij dit leuk. Heel leuk. Sterker nog Als hij eierstokken had gehad, hoorde je ze rammelen in Parijs. Hij is lief en als het moet streng, maar rechtvaardig. Hij zou alleen een beetje moeten op zijn taalgebruik. Jullie kinderen hebben een paar nieuwe woorden geleerd. Sorry daarvoor.

Bedankt voor de gastvrijheid, ik heb genoten,

Mattie

Lees hier ook de brief van Wietze terug!