Vanavond is het zover, de 33e BRIT Awards worden uitgereikt! Wij zitten alvast klaar met de popcorn, want er gaat geen jaar voorbij zonder schandalen bij de Britten! Om alvast in de mood te komen hebben we de leukste voor je op een rij gezet.

De Spice Girls en Liam Gallagher
Liam Gallagher, ex-frontman van Oasis, had het niet zo met de Spice Girls. Hij vertelde iedereen die het maar horen wilde dat hij “niet naar de Brit Awards ging omdat als hij de Spice Girls tegenkwam, hij ze een klap zou verkopen.” Dat lieten de dames niet over hun kant gaan! De meidengroep won de award voor de beste Britse videoclip. Tijdens hun speech daagde Melanie C. Liam uit: “kom maar op en leef je uit als je denkt dat je hard genoeg bent!”

Liam Gallagher en de presentator
Toen Liam zijn award kwam halen in 2010 leek het hem een goed idee om zijn prijs meteen weg te geven aan een blije fan en ook nog eens zijn microfoon in het publiek te gooien. De show stond 10 minuten lang stil omdat er gezocht moest worden naar de microfoon zodat Kasabian kon optreden! De presentator van de avond, Peter Kay, kwam het podium op en reageerde door te zeggen ”Wat een stomkop.” Vond Liam niet leuk.

Robbie Williams en Liam Gallagher
Zoals je misschien al merkt heeft Liam Gallagher flink wat schandalen veroorzaakt door de jaren. Maar de meest bekende was in 2000! Dat was het jaar dat Robbie (die inmiddels 17 BRIT Awards op zijn naam heeft staan) Liam in zijn speech uitdaagde voor een gevecht. De twee zijn kort vrienden geweest, maar na een paar beledigingen van Liam was Robbie het zat…

“Zou iemand het leuk vinden om mij met Liam te zien vechten? Zou je betalen om het te kunnen zien? Liam! Duizend pond van jouw geld en duizend pond van mijn geld, dan stappen wij in een boksring om te vechten en jullie kunnen het allemaal op tv zien! Wat vinden jullie daarvan?”

Liam was niet in het land, maar kwam hem wel weer tegen bij de Q Awards. Ook hij besloot zijn speech te gebruiken voor de ruzie. “Deze is voor jou Robbie! Zoals gewoonlijk sta jij voor de letter Q.” Later zei hij “Hij verdient de Q Award, voor queer.” Au!
Check het filmpje hierboven! 

Kanye West en zijn ho’s
Hij heeft altijd een manier om de aandacht op zich te vestigen. De Britten konden hun “stiff upper lip” nog maar net in de plooi houden toen Kanye West het podium op kwam met 70 goud geverfde danseressen in bikini’s. P.I.M.P

Girls Aloud en hun veren
De dames van Girls Aloud waren blijkbaar geïnspireerd door Kanye’s “naakte” entourage. Zelf besloten ze ook te strippen! Bedekt door veren en met huidkleurige pakjes paraderen Cheryl, Nicola, Nadine, Kimberley en Sarah het podium op.

Joss Stone en haar accent
Pijnlijk, pijnlijk! Joss Stone was een tijdje in de US geweest voorafgaand aan de BRIT Awards van 2007, en had blijkbaar besloten dat dat lang genoeg was om een echte Amerikaan te worden. Toen Joss de award voor Best Male mocht uitreiken kwam er dus een tenenkrommend nep-Amerikaans accent uit haar mond.
Check het filmpje hierboven!

Russel Brand en zijn foute grappen
In datzelfde jaar maakte de ex-man van Katy Perry zijn debuut als presentator bij de BRIT Awards. Russel Brand heeft het voor elkaar gekregen om ruim 300 klachten over zijn prestaties bij elkaar te schrapen. De Britten konden lang niet allemaal lachen om zijn grappen over Robbie Williams in de afkickkliniek of de edele delen van de koningin.

Adele en haar middelvinger
Vorig jaar nog was het ook raak! Door al die classy outfits en mooie ballads zijn we bijna vergeten dat Adele ook gewoon nog een echte Londense chick is. Zij was het absoluut niet vergeten en besloot haar Engelse attitude in de strijd te gooien toen vorig jaar haar speech werd afgekapt. De producers kregen gewoon de middelvinger van de ‘Someone Like You’-zangeres voor hun plaat.
Check het filmpje hierboven!