Bruno Mars en Maroon 5-leadzanger Adam Levine krijgen volgend jaar een ster op de Hollywood Walk Of Fame. Dat heeft de kamer van koophandel van Hollywood bekend gemaakt. De sterren worden in hartje Hollywood in de stoep geplaatst, wat een trekpleister is voor toeristen in de Amerikaanse filmstad.

Entertainers worden erkend in vijf verschillende categorieën: film, televisie, radio, muziek en theater. Naast Adam Levine en Bruno Mars, krijgen ook zangeres Cindy Lauper, Despicable Me-acteur Steve Carell en Batman-acteur Michael Keaton een ster dit jaar.

De sterren komen te liggen tussen een aantal grote namen in de wereld van muziek: onder andere Christina Aguilera, Destiny's Child, Michael Jackson, Jennifer Lopez, Paul McCartney, Queen, Lionel Richie, Britney Spears en Pharrell Williams hebben al een ster mogen ontvangen.

Het mag dan wel goed zijn voor je imago, maar er kleven ook nadelen aan zo'n ster. Iedereen die er één verdient moet zelf de kosten dekken (30.000 dollar) en moet binnen twee jaar een ceremonie organiseren, voordat het recht op de ster verloopt.

Foto: EPA