Cee Lo Green heeft aangekondigd dit najaar met een nieuw album te komen. Dat komt geheel onverwachts, want sinds vorig jaar stond zijn carrière op een laag pitje. Hij heeft opmerkingen gemaakt over verkrachting op Twitter die hem niet in de koude kleren gingen zitten.

"We zijn in het laatste stadium van het afronden van het album", vertelt platenbaas Craig Kallman aan de Amerikaanse site Billboard. Het is ondertussen al weer drie jaar geleden dat zijn laatste album uitkwam, waarop het bekende nummer 'Fuck You' stond.

Verkrachting

Vlak na zijn succesvolle single werd hij in 2012 veroordeeld voor het drogeren van een vrouw met wie hij later seks had. Hij werd verdacht van verkrachting, maar verdedigde zichzelf op Twitter: "Er zijn mensen die echt zijn verkracht! Als iemand buiten bewustzijn is, is die niet eens bewust bij je! Dus dat betekent dat er toestemming is."

Die opmerking viel bij veel mensen niet goed. Hij verwijderde zijn account en bood excuses aan. Of het hem nu naar drie jaar gaat lukken zijn imago te herstellen met het nieuwe album, is nog maar even afwachten...