Wie het Eurovisie Songfestival zegt, zegt ook douze points, glitter en hele spektakels op het podium. Dit feest gaat bijna beginnen, dus is het de hoogste tijd om even vooruit te blikken naar wat we kunnen verwachten.

Nederland stuurt natuurlijk O'G3NE naar Kiev om ervoor te zorgen dat we eindelijk weer eens gaan winnen. En dat gaan de dames doen met hun nummer 'Lights And Shadows'.

Ze moeten zich op 11 mei bewijzen tijdens de tweede halve finale. We richten een blik op de concurrentie waar de zusjes over een tijdje mee te maken gaan krijgen. Komt ie:

1. Bulgarije

Kristian Kostov mag dan pas 17 jaar oud zijn, hij heeft al wel bakken met ervaring. Deze knul is al vanaf zesjarige leeftijd bezig met muziek. Hij deed mee aan verschillende talentenjachten, zoals The Voice Kids en de X Factor. Hij gaat het podium op met het nummer 'Beautiful Mess'. We gokken zomaar dat Kristian de stemmen gaat krijgen van heel wat jonge meiden, en we zijn benieuwd hoeveel punten hem dat gaat opleveren. Bekijk hier de inzending:

2. Italië

Italië wordt gezien als een van de grote kanshebbers. Dit blijkt ook wel, de Italiaanse kandidaat Francesco Gabbani is al zeker van een plek in de finale. 'Onze' dames komen hem dus niet gelijk tegen op 11 mei, maar misschien wel in de finale. We hebben natuurlijk het volste vertrouwen in O'G3NE, en dus gaan we er voor het gemak vanuit dat ze de finale halen. En als het zover is, dan is deze man er zeker een om rekening mee te houden. Check hieronder zijn ontzettend vrolijke nummer 'Occidentali's Karma'.

3. Macedonië

Jana gaat met haar 'Dance Alone' voor een nummer waar tempo in zit. Ze probeerde al eerder uit te komen voor Macedonië tijdens het songfestival, zoals in 2012. Toen lukte het haar niet, en had zangeres Kaliopi de eer om Macedonië te vertegenwoordigen. Ze eindigde in de finale op de dertiende plek. Op welke plaats het land dit jaar eindigt, is nog de vraag. Schat haar kans in na het checken van de inzending:

4. Serbia

Deelneemster Tijana Bogićević (probeer die achternaam maar eens uit te spreken) wil de winst binnenslepen met 'In Too Deep'. Hieronder kun je het nummer zien. Net als de andere deelnemers is het nog maar de vraag wat voor act ze erbij gaan doen. Tijdens het songfestival is er vaak heel wat te zien op het podium, dus we zijn benieuwd wat voor acts we dit jaar allemaal gaan zien.

Foto: ANP