In Nederland zijn artiesten er doorgaans niet zo open over, maar in Amerika komen veel sterren makkelijk uit voor hun politieke voorkeur. Zo ook Christina Aguilera en zij heeft zich achter de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton geschaard. Ze steunt Clinton met een flinke donatie.

Christina en haar verloofde Matthew Rutler hebben met een door hun georganiseerd evenement meer dan één miljoen dollar opgehaald voor de verkiezingscampagne van Hillary. De politica was zelf ook aanwezig bij de zogenoemde fundraiser in Beverly Hills. Er waren ook heel wat bekende sterren bij. Volgens het Amerikaanse Billboard waren onder anderen actrice Katie Holmes, zangeres Christina Milian, actrice Ambyr Childers en Muse-zanger Matthew Bellamy bij het event aanwezig.

Hillary Clinton kondige in april van dit jaar aan voor het Amerikaanse presidentschap te willen gaan. Sindsdien is ze regelmatig in Los Angeles voor evenementen waarbij geld wordt ingezameld voor haar campagne.

Nog meer dollar$

Presidentskandidaten hebben altijd vele miljoenen nodig om hun verkiezingscampagnes te kunnen betalen. Obama haalde voor de verkiezingen van 2012 zo'n 632 miljoen dollar op. De donatie van Christina Aguilera aan Hillary Clinton is dus nog maar een klein deel van het totale bedrag dat ze nodig heeft om campagne te kunnen voeren.