Christina Aguilera heeft in een interview met Billboard Magazine haar mening gegeven op 'The Voice Amerika’ waar ze vijf seizoenen lang (2011 - 2016) jureerde en coachte. En die mening is op z’n zachtst gezegd niet zo positief.

De zangeres die deze week een nieuwe track lanceerde, zegt het volgende over haar tijd bij ‘The Voice Amerika’.

“Op een gegeven moment kwam ik erachter dat het helemaal niet om de muziek ging, iets waarvoor ik in eerste instantie wel getekend had. Het ging alleen maar om het maken van 'lekkere' tv-momenten en een bepaald verhaaltje vertellen. Ik ben niet in deze industrie gaan werken om me door een of andere televisiepresentator te laten vertellen wat ik wel of niet mag doen. Zeker als vrouw had ik te maken met allerlei restricties: 'dit mag je niet dragen, dat mag je niet zeggen.' Het was voor mij erg moeilijk om mezelf neer te zetten als de persoon die ik ben.”

Daaraan voegt ze toe: “Die show zoog werkelijk alle energie uit me, ik verlangde gewoon naar mijn vrijheid. Zodra de opnames erop zaten wilde ik alleen maar naar huis, mijn kleding verwisselen voor iets gemakkelijkers en mijn make-up eraf halen. Het liefst zette ik thuis dan iets van hiphop of Nirvana op, om maar uit die modus te komen." 

Het feit dat Christina het toch 5 jaar lang heeft volgehouden, is te danken aan het vaste schema waar ze toen mee te maken had:

“Ik ben moeder van twee kinderen en een vaste baan hebben is fijner dan continue op tournee zijn. Dit was qua timing heel prettig, omdat ik precies wist hoe mijn schema eruit zag en hoe laat ik thuis zou komen. Maar dat is nu verleden tijd, ik wil mijn kinderen laten zien waartoe hun moeder echt in staat is!"