We worden altijd een beetje bang als Chris Martin uitspraken doet over een mogelijk einde van zijn band Coldplay. Het komt helaas steeds vaker voor, zo ook weer gisteravond tijdens een interview met dj Zane Lowe.

"Ik meende wat ik ook al een paar jaar geleden tegen je zei", vertelt Chris op het radiostation van Apple Music. "Het voelt alsof dit een afsluitend hoofdstuk is. Daar sta ik nog steeds achter, ben ik bang."

Hij vind het mooi hoe de 'Hymn For The Weekend'-band volwassen is geworden: "We zijn blij met wie we zijn op dit moment. We zijn denk ik klaar met het idee dat iedereen ons leuk zou moeten vinden, dat was erg bevrijdend."

Nooit meer een Coldplay album

Wellicht is het in december verschenen A Head Full Of Dreams dus het laatste album van de band. Maar Coldplay blijft altijd Coldplay: "Ik denk niet dat we als band uit elkaar gaan, dus hopelijk kunnen we iets bedenken om te doen."

"Maar er is ook een deel van mij dat voelt dat, ja, zeven albums is een mooi getal. En ze vormen een soort van cirkel en dat voelt logisch, ik ben er trots op", eindigt de Coldplay-frontman.

Foto: AFP