Hoewel het nu allemaal wat beter gaat, heeft David Guetta niet de makkelijkste periode van zijn leven achter de rug. In een interview doet de 'Dangerous'-DJ een boekje open over wat hij zelf zijn midlife crisis noemt. Zo is hij eerder dit jaar gescheiden van zijn vrouw Cathy waarmee hij 22 jaar getrouwd is geweest en twee kinderen mee heeft.

"Ik ben 47 jaar en ik ben altijd een vrolijk persoon geweest. Ik deelde dat met Cathy. We brachten dit beeld naar buiten toe, en het was de waarheid. Vele jaren stond mijn leven gelijk aan feesten, als dat eenmaal aan de gang is heb je geen tijd voor huisje, boompje, beestje."

"Dat is nu niet meer, daarom trek ik momenteel álles in twijfel. Mijn muziek en alles wat belangrijk voor me is. Er waren dingen waarvan ik dacht dat ze belangrijk waren die dat nu veel minder zijn." Al deze emoties en gebeurtenissen heeft David Guetta ook meegenomen in zijn nieuwe album Listen.

"Het duurde drie jaar om het album op te nemen, en acht maanden daarvan kreeg ik niets op papier! Ik kwam maar niet vooruit. Dat is me nog nooit overkomen. Dit had te maken met mijn privéleven en het einde van een muzikale cyclus. Ik vertoon altijd veel emotie, dat heb ik ook meegenomen in mijn nieuwe album. Het is mijn meest persoonlijke album. Ik ben altijd een control freak geweest, en toen ik de controle kwijt was toen was ik doodsbang. Daar zijn ook nummers van."