Wat een feest! Vrijdag zijn bij Qmusic in Amsterdam de Top 40 Awards uitgereikt voor beste artiesten en nummers van het afgelopen jaar én decennium. Qmusic dj Domien reikte awards uit in elf categorieën. Snelle werd bekroond tot ‘Beste Nieuwkomer van 2019’. Zowel Armin van Buuren en Davina Michelle sleepten maar liefst twee awards binnen!

De 24-jarige Rotterdamse zangeres sleepte de Top 40 Award voor ‘Beste Artiest van 2019’ in de wacht en samen met Marco Borsato, Armin van Buuren en John Ewbank de Top 40 Award voor Grootste Hit van 2019, met 'Hoe Het Danst'.

De 10s

Armin van Buuren werd daarnaast bekroond tot meest succesvolle Nederlandse artiest van de jaren 10. Hij stond in het afgelopen decennium in totaal maar liefst 285 weken - opgeteld meer dan 5 jaar - in de Top 40 en laat daarbij Martin Garrix (269 weken) en Afrojack (238 weken achter zich). Gers Pardoel ontving de prijs voor Grootste Hit van de 10s, met zijn nummer 'Ik Neem Je Mee'. De grootste internationale hit van het decennium was 'Happy' van Pharrell Williams. De Beste Internationale Artiest van de '10s was David Guetta, die Rihanna en Calvin Harris achter zich laat.

Beste Nieuwkomer van 2019: Snelle

Rapper Snelle is bekroond tot Beste Nieuwkomer. Hij laat daarmee Duncan Laurence en 'Post Malone'-zangeres Rani achter zich. Kensington ontving de publieksprijs voor het nummer ‘Uncharted’.

Check alle video's

Wat een heerlijke avond! En dat moet vastgelegd worden. Gelukkig hebben we de video's nog!