Een uniek moment voor Davina Michelle! Zij is namelijk de enige Nederlandse zangeres die te bewonderen is in Madame Tussauds in Amsterdam.

Eerste Nederlandse zangeres

"Ik geloofde het eigenlijk niet", vertelt ze na de onthulling van haar wassenbeeld. "Ik hoop ook niet de laatste." Volgens Davina zijn er nog zo veel meer zangeressen in Nederland die zo'n beeld verdienen. "Ik vond het bizar om te horen dat Anouk er nog een had bijvoorbeeld. Maar ja, misschien is dit een stap in de goede richting."


Onthulling

Na de onthulling van haar beeld vindt ze haar evenbeeld niet eng. "Ik vind het vooral erg impressive. Maar als je heel lang naar hetzelfde kijkt dan wordt alles een beetje eng. Dat ik zo stil zit vind ik wel een beetje gek." Afgelopen oktober is de zangeres naar Londen gevlogen om zichzelf te laten opmeten. "Daar heb ik iets van drie, vier uur op een kruk gezeten. Maar zij zijn er nog een goeie acht maanden mee bezig geweest.” 

De zangeres heeft zelf invloed kunnen uitoefenen op de outfit en de make-up van het beeld. Het wassenbeeld is een zittende Davina met een zwarte outfit, zwart-witte gympen en twee vlechten. "Deze outfit heb ik ooit laten maken voor een virtuele show. Ik moest een outfit doneren en we dachten: deze gaat gewoon heel goed werken hiervoor.”

Het feit dat ze haar benaderden voor het beeld vindt ze ‘een enorme eer’. "Laat ik het zo zeggen: het feit dat ze mij vroegen betekent dat ze er vertrouwen in hebben dat ik over 15 jaar nog steeds muziek mag maken en er ‘ben’. Iets wat ik me zelf niet altijd realiseer, maar een enorme bevestiging is.”

Foto: ANP