De 00's is de tijd van Pokémon, Harry Potter, maar ook van de doorbraken in de muziekbusiness die de hele wereld op z'n kop zetten. Deze week hoor je maandag t/m vrijdag tussen 10:00 - 19:00 uur de Q-top 500 van de 00's op Qmusic. 

En om je even in de 00's-sferen te laten komen, gaan we terug in de tijd en bespreken we de állergrootste doorbraken!

Someone like her...

Adele Laurie Blue Adkins, dat is haar officiële naam. Maar over de hele wereld staat ze bekend als Adele. Geboren op 5 mei 1988 in Londen en op dat moment had niemand kunnen weten dat ze zó bekend zou worden! 

In 2008 brak ze door bij het grote publiek met haar album 19 waarop onder andere 'Chasing Pavements' en 'Make You Feel My Love' stonden. Bekijk hier haar allereerste videoclip die inmiddels meer dan 137 miljoen views heeft:


Twee jaar laten waren 'Rolling In The Deep', 'Someone Like You' en 'Set Fire To The Rain' allemaal onderdeel van haar tweede album 21.  

Van 19 naar 21 tot 25

In 2015 kwam dan eindelijk de meezinger 'Hello' uit op haar derde album 25. En óf 'Hello' in de smaak viel bij het grote publiek, want er zijn ontelbaar veel covers en parodies op de megahit van Adele gemaakt. Een fanfare, door filmkarakters, door co-collega Cèline Dion of in een reggae-versie!

Nog één keertje dan, en check vooral de enorme transformatie van haar looks van beginnende artiest naar wereldster:


Hilarische momenten van Adele

Naast haar prachtige stem staat Adele ook bekend om haar grappige en spontane reacties. Van een mug op het podium, naar het zoenen van een hond, en natuurlijk haar Britse vloekmomentjes!

Maar haar meest memorabele moment is toch écht de Undercover Talentenjacht:

En wat nu...

Met maar liefst 3 hits staat Adele in de Q-top 500 van de 00's, maar wat kunnen we nog meer verwachten? Nou, dat is een beetje een twijfelgevalletje. Want dit jaar maakte ze bekend voorlopig te stoppen met touren, en of het album genaamd 27 of 30 ooit komt is de vraag... Het enige wat we wel zeker weten, is dat we Adele één van de allergrootste doorbraken van de 00's mogen noemen!

Foto: AFP