Cabaretiers Edo Berger en Jasper Smit klimmen wekelijks op donderdag in de pen voor de Q-musical bij Mattie & Wietze. Nu hebben zij een mijlpaal bereikt: de 100ste! Een goed moment om terug te blikken op de populairste.

Wil je ze allemaal horen? Check deze playlist!

10. Cyberaanval


De ene na de andere site wordt platgelegd door een DDoS-aanval. Gelukkig is daar Cyberaanval, de Q-musical.

9. Trijntje Oosterhuis


Het leek zo'n goed idee in haar hoofd, voor elke like één euro doneren aan Giro 555. Maar bij meer dan 200.000 likes bedacht Trijntje Oosterhuis zich en werd de post snel verwijderd. Gaat ze het betalen? Doet ze het niet? Het kon dan ook niet anders dan dat er een Q-musical van Edo & Jasper over zou verschijnen!

8. Oehoe


In Purmerend durft niemand meer over straat zonder anti-oehoe-paraplu. De terror-oehoe, slaat weer toehoe! Tijd voor een eigen musical.

7. Euroshopper


Het merk Euroshopper verdwijnt uit de schappen van Albert Heijn. Dit treurige nieuws was voor cabaretiers Edo Berger en Jasper Smit reden voor een heuse Q-musical.

6. Paardenvlees


Voor je het weet eet je paardenvlees! Het was een tijdje niet uit het nieuws weg te slaan. Voor cabaretiers Edo en Jasper natuurlijk een mooie aanleiding om daar een Q-musical over te maken.

5. WK-meuk


Het is ieder WK weer de vraag: Wie gaat de koning worden van de merchandise? Worden het voetbalplaatjes, oranje jurkjes, de zwembroek met stropdas of de verenmuts? Dit is WK-meuk, de Q-musical.

4. Noord-Korea


Noord-Korea en Zuid-Korea zijn niet echt de grootste vrienden. Edo & Jasper maakten een musical waar iedereen verplicht naar luistert en verplicht om moet lachen!

3. Justin Bieber


Er was veel heisa rondom Justin Bieber en zijn boodschap in het gastenboek van het Anne Frank Huis in Amsterdam. Edo & Jasper maakten, uit liefde voor Justin, een musical over de jonge superster.

2. Woonwagenkamp


Naar aanleiding van een inval in een woonwagenkamp, maakten Edo & Jasper een musical erover.

1. Zwarte Piet


De discussies over Zwarte Piet waaien maar niet over, wat aanleiding gaf voor een Q-musical over deze vrolijke pepernoot.

Wat is jouw favoriet? Laat het weten!