Harry Styles heeft een interview gegeven waar je u tegen zegt in muziekblad Rolling Stone. Hier de hoogtepunten uit het gesprek:

1. Sign Of The Times

Van al zijn nieuwe materiaal slingerde Harry als eerste de single 'Sign Of The Times' de wereld in. Dit nummer werd gelijk goed ontvangen. Voor het eerst zegt Harry welk verhaal hij met deze track vertelt. Hij zingt over een bevalling waarbij de moeder komt te overlijden. 'Sign Of The Times' is de boodschap die de moeder mee wil geven aan haar kind.

2. Harry Styles is niet de oorspronkelijke naam van het album

Het debuutalbum kunnen we verwachten op 12 mei, en wat hebben we er zin in. Het album heet Harry Styles, maar deze naam was niet Harry's eerste keuze. Hij wilde eerst gaan voor 'Sign Of The Times', dezelfde naam als zijn eerste single. Dit werd hem afgeraden, omdat de naam al eens eerder is gebruikt. Een album van Prince heeft ook de naam Sign Of The Times.


3. Een ode aan zijn fans

Ook praat de zanger over zijn fans, die voor een groot deel uit jonge meiden bestaat. De interviewer vraagt zich af of hij niet liever wat oudere mensen aan zijn fanbase toevoegt. Harry heeft hier een heel duidelijk antwoord op.

"Wie zegt dat jonge meiden een slechtere muzieksmaak hebben dan bijvoorbeeld dertigjarigen? Waarom zouden tieners mijn muziek niet snappen?" Daarnaast haalt de zanger aan dat zijn fans de toekomst zijn. "Zij worden onze dokters, advocaten en nog veel meer."

Hij sluit af met een compliment aan al zijn fans. "Tienermeiden zijn misschien wel de beste fans. Ze zijn eerlijk, en doen zich niet anders voor dan ze zijn. Als ze je leuk vinden, dan komen ze naar je concerten."

4. Zijn solocarrière betekent niet het einde van One Direction

Harry sluit niet uit dat One Direction op een dag weer bij elkaar komt. "De band heeft een plekje in mijn hart. Daar is het allemaal begonnen. Het veranderde mijn leven, en het gaf me eigenlijk alles wat ik nu heb."


5. Zijn debuutalbum staat vol met persoonlijke verhalen

Harry schreef al nummers in zijn tijd met One Direction. Toch voelt het alsof zijn eigen album het eerste is wat hij van zichzelf kan laten zien. "Ik wilde niet zomaar verhalen schrijven, ik wilde mijn eigen verhalen schrijven. Het enige wat ik wilde was eerlijk zijn. Iets wat ik nog niet eerder had gedaan."

Foto: AFP