De Hollandse Nieuwe haring is er! Stephan heeft van jongs af aan kunnen smullen van het familiegerecht van zijn vader, en hij heeft nu hét recept zelf nagemaakt. Geniet ervan!

Wat heb je nodig?

Voor 3 personen

  • Zakje Knor Vis-Dille saus
  • Zaanse mayonaise
  • 250 gram gerookte zalm
  • 300 gram verse haring

Recept à la chef Stephan

Strooi 1/4 van het Knor Vis-Dille saus op een laagje water in een pan. Breng dit roerend aan de kook op een laag vuurtje. Waar nodig een beetje water toevoegen. Er moet een kleverig (yummie!) papje ontstaan, dus rustig aan met het water.

Als het kookt, zet het vuur uit en schep het papje over in een bakje om af te koelen. 

Neem een plakje zalm op het formaat van een half pakje (niet de dikte, maar zoals ik op zondag op brood neem). Snijd dit heel klein tot héle kleine stukjes.  

Als het papje is afgekoeld, voeg al roerend de mayonaise toe totdat er een mooi glad sausje ontstaat (beetje geel van kleur). Even proeven...

Je moet een licht romig smaakje hebben met op de achtergrond een vissmaak. Voeg de zalm toe en roer goed door. Zet het sausje een uurtje in de koelkast, zo wordt de smaak éxtra sterk! 

Als het sausje klaar is, snijd dan van de haring 4 mooie stukken. Snijd deze aan de voorkant licht in, hierop doe je het overheerlijke en afgekoelde sausje. 

Dan rest ons nog maar één ding: eet smakelijk!