In verband met Internationale Vrouwendag zijn Q-dj's Eva, Lieke en Marieke de hort op gegaan. Zo spraken ze met verschillende mensen om achter inspirerende, grappige en ook ontroerende verhalen te komen. Luister hier alle reportages die je vandaag op de radio hoorde terug!

De avonturen van Eva:

Filemon Wesselink

Wat heeft Filemon nou met Internationale Vrouwendag te maken denk je? De presentator is een uitgesproken feminist en maakt ook geregeld Youtube-video's waarin hij een feministische bril op zet. Dat vond Q-dj Eva Koreman wel interessant en besloot eens bij hem op zoek te gaan.

Heidi Dorudi

Heidi Dorudi is filosoof, feminist en een vluchteling uit Iran. Eva is bij haar langs gegaan en vroeg naar haar blik op Internationale Vrouwendag.

De avonturen van Lieke:

Diggy Dex

Rapper Diggy Dex wil vrouwen helpen met rappen. Q-dj Lieke greep deze kans aan en mocht het ook even proberen, maar of dat lukte? Daarnaast vertelt Diggy Dex ook over zijn kijk op vrouwen in deze business.

Elise van Wonderen

Hoe is het voor een vrouw om een eigen bedrijf op te starten? Q-dj Lieke is op pad gegaan en sprak met de jonge ondernemer Elise van Wonderen van Modemusthaves, check het gesprek hierboven!

Sanne Visser, de sterkste vrouw van Nederland

Over powervrouwen gesproken... Q-dj Lieke is voor Internationale Vrouwendag langsgegaan bij de sterkste vrouw van Nederland, Sanne Visser!

De avonturen van Marieke:

Sofie van den Enk

Sofie van den Enk kennen we natuurlijk van programma's als De Rekenkamer en als winnares van Wie Is De Mol. Wat is haar kijk op de emancipatie in Nederland? De moeder van twee kids vertelt haar verhaal aan Marieke.

Soundos El Ahmadi

Soundos irriteert zich mateloos aan straat intimidatie, iets wat Q-dj Marieke herkent. Een mooie reden om eens in gesprek te gaan met de cabaretier!