Het zaakje lijkt gepiept! Het ziet er naar uit dat de muizenoorlog tussen Disney en DJ Deadmau5 ten einde is. Wat de uiteindelijke uitkomst van het onderonsje is geworden is nog niet bekend, maar de advocaat van Deadmau5 meldt dat ze er op een vriendelijke manier uit zijn gekomen.

September vorig jaar raakten Disney en Deadmau5 verwikkeld in een juridische strijd rondom het iconische masker en logo van de DJ. Je had het vast al geraden, het masker lijkt volgens Disney té veel op het koppie van Mickey Mouse. Toch gebruikt Deadmau5 zijn masker al zo'n 10 jaar!

De DJ draagt de oren al zeker 10 jaar als onderdeel van zijn kostuum, en heeft zijn handelsmerk al in 30 andere landen, zoals Japan, Duitsland en Italië zonder problemen gebruikt. De dj diende vorig jaar een aanvraag in bij het Amerikaanse patentbureau.

Een stapje te ver voor Disney. In de documenten van het onderzoek schrijven ze dat de iconische Mickey-oren al ruim 60 jaar een symbool staan voor het bedrijf. Het verlenen van toestemming aan Deadmau5 zou de activiteiten van Disney in de VS en over de hele wereld schaden.

Het is wachten op de uitkomst!