Survivor: The Destiny's Child Musical is een creatie van Beyoncé's vader Mathew Knowles.

"Het is tijd om de wereld een kans te geven om de overwinningen en tegenslagen te laten horen, te laten zien en voelen die ik heb gekend als man, vader en manager die alles op het spel heeft gezet om mijn dromen en die van anderen in vervulling te laten gaan", vertelt Mathew. Hij was de oprichter en voormalig manager van de bestverkopende vrouwelijke artiestengroep aller tijden.


De musical wordt verteld uit het perspectief van Mathew. Het begint bij de oprichting van de meidengroep in de jaren negentig en volgt de reis van een van de succesvolste meidengroepen ooit. Survivor: The Destiny's Child Musical zal geproduceerd worden door Je'Caryous Johnson. "Het is een uniek en inspirerend verhaal dat onbevreesd harde waarheden vertelt en tegelijkertijd rechtvaardiging en heling geeft aan de mensen die het hebben doorgemaakt. Het is eerlijk, het is echt en het is een absolute eer dat meneer Knowles mij vertrouwt om zo'n iconisch stukje Amerikaanse geschiedenis te schrijven en produceren", vertelt de theatermaker. 


De musical gaat volgend jaar in première in de geboortestad van Beyoncé: Houston. Daarna hoopt de productie te kunnen verplaatsen naar Broadway in New York en West End in Londen. 

Foto: AFP