Armin van Buuren draagt een gevaarlijk virus met zich mee! Toch hoeft de Nederlandse dj zelf nergens voor te vrezen maar zijn het vooral zijn fans die moeten opletten. Huh?

Het zit zo: beveiligingsbedrijf McAfee zegt dat Armin een van de gevaarlijkste artiesten is op het gebied van zoekresultaten die leiden naar sites met virussen, spam, phishing en andere malware.

Het antivirus bedrijf claimt dat googlen op termen als 'Armin van Buuren downloads' en 'Armin van Buuren mp3s' resulteert in een kans van 19% op het bezoeken van potentieel gevaarlijke websites met alle gevolgen van dien.

Veel meer artiesten zijn 'besmet'

De 'This Is What It Feels Like'-dj is zeker niet de enige artiest die is 'besmet'. Ook zoeken op Jessie J, Harry Styles, Cheryl Cole, Flo Rida, Ellie Goulding, Lily Allen, Christina Aguilera en Rita Ora kan gevaarlijk zijn.

"Cybercriminelen kunnen het verlangen naar celebrity news misbruiken en consumenten naar sites leiden die schadelijke malware op hun apparaten downloadt en persoonlijke data in gevaar brengt", laat McAfee weten.

Foto: ANP