"Shine bright like a diamond," die tekst staat bij menig mens nog wel in het geheugen gegrift nadat Rihanna er een enorme hit mee scoorde in 2012. Maar wist je al dat het schrijven van die hit amper een kwartiertje duurde?

Althans dat zegt de Australische singer-songwriter Sia, die 'Diamonds' geschreven heeft. Het nummer werd namelijk even snel in elkaar geflanst tijdens een studiosessie bij Rihanna.

De eerste keer dat Sia de ingezongen versie hoorde was ze verbaasd hoe erg het op haar eigen versie leek. "Ze had het totaal op haar eigen manier kunnen doen, maar ze koos er bewust voor om het nummer zo te laten als het was."

Sia's schrijfwerk

We kennen Sia natuurlijk van haar hits 'Titanium' en 'Wild Ones', maar wist je dat de zangeres ook verantwoordelijk is voor andere nummers die de hitlijsten hebben gedomineerd?

Naast 'Diamonds' schreef Sia onder andere nog de nummers 'Let Me Love You' van Ne-Yo, 'Double Rainbow' van Katy Perry en het themalied van het aankomende WK voetbal 'We Are One (Ole Ola)' van Pitbull en Jennifer Lopez.

Maar ze schrijft ook nummers voor Britney Spears en Beyoncé. Kortom, Sia is zeker niet de minste en binnenkort komt ze zelf weer met een single op de markt genaamd 'Chandelier'.