De Q-snowcase 2014 is begonnen! 40 Luisteraars zijn met een aantal dj's naar de Oostenrijkse sneeuw en elke dag schrijft één dj een blog vanuit de sneeuw. Vandaag, vrijdag 24 januari, geeft Q-dj Eva Koreman de aftrap.

Q-snowcase blog: Eva

Al twee keer eerder mocht ik het genoegen smaken om mee te gaan met hèt sneeuwfestijn van het jaar: de Q-snowcase. Kennelijk heb ik in een vorig leven iets goed gedaan, want ik ben er wederom. Zell Am See, Oostenrijk. Samen met Joep Roelofsen en 40 luisteraars vijf dagen lang wintersporten, après-skiën en après-après-skiën en genieten van een optreden van Gers Pardoel (dat alles in willekeurige volgorde).

Schoolreisje
Donderdagavond doken we met z'n allen de bus in, waar de jongens zich al gauw onderscheidden van de mannen (tot welke categorie ik behoor laat ik in deze even in het midden). De twee enfants-terribles achterin, die een doos Flugels meehadden, maakten het schoolreisjegevoel compleet.

Onder invloed
's Ochtends reden we een besneeuwd dorp binnen, gelukkig, want tot gisteren verkeerde Zell Am See in dezelfde staat van herfst als wij in Nederland de afgelopen dagen. Inmiddels heeft het groen plaatsgemaakt voor wit en is ons zelfs een zonnetje beloofd. Meteen de berg op, ski- of snowboardles voor de mensen die willen, terwijl Joep en ik een infantiel spel aan het opzetten waren voor tijdens de lunch.

Een bingo, waarbij ook gescoord kan worden met jingles en liedjes. Een valse bingo leidde tot de kabouterdans, dat terwijl we slechts onder invloed waren van bratwurst. De overgave waarmee dit werd gedaan belooft veel goeds voor het eerste feest vanavond, wat overigens nog niet geheel compleet is. We missen nog twee mensen, Mattie & Wietze. Dan gaan we pas echt als een raket.

Dat bovenstaande lyrische lofzang op het snowcasegebeuren niet overdreven is, kan je allemaal met eigen ogen volgen op onze site. Of ga volgend jaar gewoon mee.

Dikke zoen!

Eva Koreman