Diplo, bekend van danceprojecten Major Lazer en Jack Ü, vindt het helemaal niet erg als zijn muziek illegaal wordt gedownload, wordt gedeeld of op een andere manier gebruikt. "Ik verdien toch niets met de verkoop van singles", zegt hij erover. "Ik verdien wel geld met shows en merchandise."

Het stormt op het moment in de muziekwereld. Diensten als Spotify en Deezer zouden volgens een aantal artiesten niet genoeg uitbetalen. Rapper Jay Z is zelfs zijn eigen streamingsdienst begonnen, waarbij de artiesten meer uitbetaald zouden krijgen.

"Iedereen gebruikt samples, iedereen gebruikt elkaars 'cultuur'", gaat hij verder. "Zelfs Kanye gebruikt meerdere dancesamples, maar niemand hoort dat." Net als Kanye, hoeft hij niet door iedereen aardig gevonden te worden. "Ik ben net als clickbait. Ik krijg meer volgers als mensen me haten. Dat is niet slecht, dat doet Kanye ook."

Diplo heeft op het moment grote successen als Major Lazer met de track 'Lean On'. Ook is er pas nog een nieuwe track opgedoken samen met Ellie Goulding.

Foto: EPA