De eerste voorverkiezingen gingen niet heel denderend voor de Amerikaanse Donald Trump, maar nu moet de Republikein nog een tegenslag incasseren. Adele wil namelijk niet langer dat hij met haar muziek aan de haal gaat.

Bij toespraken komen politici vaak op met muziek naar eigen keuze, in het geval van Trump waren dit nummers als 'Rolling In The Deep' en 'Skyfall' om zijn aanhangers in de juiste stemming te krijgen.

Maar dat is nu dus verleden tijd. Een woordvoerder van Adele geeft aan dat de zangeres geen enkele politicus toestemming heeft gegevens om haar muziek te gebruiken.

Adele is trouwens niet de eerste die bezwaar maakt tegen de muziekkeus van Trump. Aerosmith-frontman Steven Tyler dreigde zelfs met juridische stappen nadat Trump 'Dream On' afspeelde tijdens publieke optredens.

Maar ook in Nederland...

Niet alleen in Amerika botst de muziek van Adele met de politiek. In Nederland is het ook al eens geprobeerd, maar het bleek te duur te zijn om de track te mogen gebruiken.

De SP hoopte namelijk 'Rumour Has It' te gebruiken, omdat dat dat best geinig is als je fractievoorzitter Emile Roemer heet.