De VMA's zijn hét hoogtepunt van de muziekbusiness. Wie krijgt de Moonman voor de beste video, beste samenwerking of opkomende artiest? 

De genomineerden zijn bekend, de grootste kanshebber is Kendrick Lamar en P!NK heeft haar award al binnen. Maar eerst een road down memory lane met de meest gênante, hilarische, memorabele en fantastische momenten van de VMA's door de jaren heen! 

#10 Een onderbroken speech van Taylor Swift

Vol trots loopt Taylor Swift het podium op om haar Moonman voor Best Video Of The Year op te halen, maar dan wordt ze onderbroken door Kanye West met een onverwachte opmerking:


#9 Britney Spears gaat (bijna) naakt

De niet zo onschuldige Britney Spears heeft een erg doorzichtige outfit aan... Waardoor iedereen zich haar comeback in 2000 herinnert!


#8 Twerken met Miley Cyrus 

Op dit moment mag je plaatsvervangende schaamte voelen voor vooral Robin Thicke, maar ook wel voor Miley Cyrus. Dit is het moment waarop de nieuwe 'dansmove' twerken aan de buitenwereld werd geshowt:#7 Justin Bieber moet huilen

Brok in je keel en gaan! Justin Bieber liet een traantje wanneer het publiek maar bleef klappen.


#6 Next level roddelen...

Outch! De muziekbusiness staat bekend om roddels, maar om deze live tijdens de VMA's uit te spreken is next level. Nicki Minaj deed het toch:


#5 N*SYNC reünie met Justin Timberlake

Terwijl de meest onverwachte reunie van de eeuw op het podium stond, was het ook erg leuk om te kijken naar de sterren in het publiek die helemaal los gingen:#4 Michael Jackson opent VMA's in 1994

Op geheel eigen wijze opent Michael Jackson de VMA's in het jaar 1994, samen met zijn vrouw Lisa Marie Presley.


#3 Terug in de tijd met Madonna

In 1984 opende Madonna de VMA's met een sensueel optreden van 'Like A Virgin'.


#2 Lady Gaga in een VLEESJURK (!!)

Terwijl ze haar Moonman voor Video Of The Year voor 'Bad Romance' ging ophalen op het podium, showde ze meteen haar excentrieke (en veelbesproken) outfit en een preview van 'Born This Way':


#1 De zoen! 

Ook al is dit inmiddels 14 jaar geleden, dit moment van de VMA's is toch echt het meest spraakmakende en onverwachte moment. Let vooral goed op Justin Timberlake's blik na dé zoen:

Zondag 27 augustus

Wij zitten al helemaal paraat voor de VMA's op zondag 27 augustus. Met Katy Perry als host kan het feest niet vroeg genoeg losgaan. Ed Sheeran (die genomineerd is voor Artist Of The Year), The Weeknd, Shawn Mendes, Miley Cyrus, Fifth Harmony en 30 Seconds To Mars zijn allemaal van de partij, maar vooral te vinden op het podium. 

Kijk je mee? Via MTV.nl kun je genieten van elk moment!