De 'Bed-in' actie voor wereldvrede van John Lennon en Yoko Ono is deze week precies 45 jaar geleden. Daarom leek het Q-music dj's Jeroen van Inkel en Eva Koreman het een goed idee om dat op een ludieke manier over te doen.

Met een groot drijvend bed voeren Jeroen en Eva zaterdag vanaf het Q-hotel naar de binnenstad van Amsterdam. Met deze vreedzame protestactie wilden de Q-dj's een statement maken voor wereldvrede. Dat was dus letterlijk Get In Bed For Peace, zoals de slogan van het Q-hotel luidt.

Jeroen vertelde nog over zijn bed-in actie: "De boodschap die John Lennon en Yoko Ono maakte door tijdens hun huwelijksreis een 'bed-in for peace' te houden, geldt helaas nog steeds. In de wereld zijn vandaag de dag nog steeds allerlei brandhaarden te vinden of kunnen mensen niet in vrede en vrijheid met elkaar leven. Denk aan de spanningen in Oekraïne."

Volgens Eva is het nog steeds nodig om aandacht te vragen voor wereldvrede én vreedzaamheid in het algemeen. Juist in deze roerige tijden. "Het feit dat de bed-in van John en Yoko precies 45 jaar geleden is, is een mooie aanleiding om dit onder de aandacht te brengen van jongeren. Als positieve bijwerking komen ze ook nog eens in contact met de muziek van deze legendarische artiesten!"