Op maandag vertrok Duncan Laurence tegen de middag met de rest van zijn delegatie richting Tel Aviv. Deze stad staat vanaf volgende week in het teken van het Eurovisiesongfestival. Tijd om te settelen had hij niet, want hij moest de volgende dag meteen repeteren.

Duncan stond dinsdag voor het eerst op het grote podium om te oefenen. "Toen ik aankwam dacht ik: Dit is groot, wat gaat er gebeuren? Maar ik werd in stapjes gegidst, langs alle technici, cameramannen en geluidsmensen. Ik belandde in een machine." 


Tijdens de repetitie heeft hij zich weinig aangetrokken van de meegereisde crew (met o.a. Ilse DeLange). Zij hielden zich bezig met de regie, het licht en cameramannen en de geluidsmensen. "Ik was me vandaag vooral aan het focussen op het zingen, het aanvoelen van de zaal. Ik zag waar de camera's waren. De puntjes op de i zetten, zoals we in het Nederlands zeggen. Ik heb veel vertrouwen in de mensen en de organisatie. Alles wat ik vandaag heb meegemaakt, gaf me alleen maar rust. Dat is een goed gevoel." 

Dit bericht bekijken op Instagram
First rehearsal... ✔️ #eurovision #esc19
Een bericht gedeeld door ?????? ???????? (@itsduncanlaurence) op


Zaterdag staat een tweede repetitie op het programma en vanaf zondag start het Eurovisiesongfestival met de officiële openingsceremonie. Duncan treedt op 15 mei op voor de jury en op 16 mei staat hij in de tweede halve finale. Of hij op 18 mei in de finale staat is nog de vraag, maar volgens de bookmakers is die halvefinaleshow slechts op een 'opwarmertje'. Hij is al sinds maart een van de topfavorieten voor de eindoverwinning. Benieuwd naar zijn concurrenten? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Foto: Thomas Hanses