Ed Sheeran is gewoon niet te stoppen! Met zijn singles heeft hij dit jaar de hitlijsten gedomineerd, maar nu is het tijd voor de 'Thinking Out Loud'-zanger om ook andere artiesten naar de top te helpen.

De zanger heeft rond de tafel gezeten met Warner en zal binnenkort zijn eigen platenlabel gaan starten. Ed legt het uit: "De deur is geopend, ik zet een label op en kan beginnen artiesten aan te schrijven. Het loopt voor nu via Warner, maar ik zal over 10 jaar zelf de rechten ontvangen."

Ook over de inhoud heeft Ed Sheeran al uitgebreid kunnen nadenken. "Ik heb een eerste aanschrijving al in mijn hoofd. Ik ben op zoek naar mensen zoals ikzelf, die door de singer-songwriter scene zijn gekomen."

Zijn beslissing om zelf artiesten aan te schrijven is al even geleden ontstaan. De eerste keer dat ik er aan dacht was toen ik Passenger twee jaar mee op tour nam. Ik showde hem aan mijn eigen platenmaatschappij en liet zijn nummer horen, maar zij zagen het niet zitten."

"Toen kreeg hij een wereldwijde nummer één hit, daarom dachten ze bij Warner gelijk: Misschien weet die Ed Sheeran toch waar hij over praat." We kunnen niet wachten met welke muziek hij aan komt zetten!

Foto: ANP Kippa