Ed Sheeran had al een kast vol met prijzen, maar daar mag hij er nu weer een aan toevoegen. Als derde artiest ooit won hij de Official Chart Record Breaker en werd hij bekroond tot artiest van het decennium. Dit maakte de Britse hitlijst Official Charts Company vandaag bekend. 

Hij kreeg de prijs omdat hij de afgelopen tien jaar de meeste nummer 1-album en singles had. Maar liefst twaalf keer wist hij de nummer 1 positie te behalen. Ook wist Ed de positie het langst te bezetten. Hij stond maar liefst 79 weken op de eerste plek.

,,Iedereen die me de afgelopen tien jaar heeft gesteund, vooral mijn geweldige fans, bedankt", laat Ed weten in een reactie op zijn Instagram. ,,Op naar de volgende tien!"


Drie jaar geleden mocht Justin Bieber de prijs in ontvangst nemen. Hij kreeg de Award omdat hij de eerste act was in de geschiedenis van de Britse hitlijsten die alle top 3 plekken wist te vullen. Paul McCartney won de Award ook in hetzelfde jaar omdat hij in zijn hele carrière de meeste keren op de eerste plek stond met een album. In totaal stond hij 22 keer op de nummer 1 positie.