Ed Sheeran vertelt in een interview met Q Magazine dat hij zijn succes deels te danken heeft aan het feit dat hij eigenlijk de ideale outsider is. De 'Thinking Out Loud'-zanger slaat aan bij de buitenbeentjes in de maatschappij. Niet alleen hij, maar ook zijn maatje Taylor Swift zou aan deze voorwaarden voldoen.

"We zijn allebei een beetje "uncool kids". Onze fanbase is ook exact hetzelfde," vertelt Ed. "Als je kijkt naar die grote popmuzikant, met hordes meisjes om zich heen, perfect gekleed en zijn haar strak in de gel. Bij onze optredens trekken we juist de outsiders aan omdat die zich het meest in ons kunnen herkennen."

"Ik zie fans die in hun eentje naar mijn shows komen. Zelf was ik nooit echt een Lone Wolf, maar ik heb wel altijd mijn eigen ding gedaan. We zijn allemaal buitenbeentjes die elkaar weten te vinden in muziek."

Jeugd

Ed Sheeran heeft ook niet altijd de makkelijkste jeugd gehad. "Ik was een klein roodharig jochie dat stotterde, een grote bril droeg en geen trommelvlies had." De 'Don't'-zanger had als kind een geperforeerde trommelvlies die pas vervangen werd toen hij elf jaar oud was. Hij had een grote moedervlek op zijn gezicht die hij later liet verwijderen en met therapie is hij van zijn stotteren af gekomen.

Hij blikt terug op die tijd. "Ik was geen alledaags kind, maar ik ben er bovenop gekomen. Volgens mij heeft God ooit naar beneden gekeken en dacht toen, "F*cking hell, jij hebt hulp nodig gast, hier is een gitaar!"

Foto: AFP