Een nieuwe eigentijdse versie van de Band Aid-single 'Do They Know It's Christmas?' is in aantocht, daar wordt hard aan gewerkt door Bob Geldof. Eén van de mensen die meedoet is Coldplay-zanger Chris Martin, en hij heeft ook Ed Sheeran over weten te halen. Dat vertelt de 'Thinking Out Loud'-zanger in een interview.

"Chris Martin vertelde het mij voor mijn concert in Londen, dat was nog voordat ik gebeld werd. Ik wilde dus eigenlijk al meedoen voordat ik gevraagd was," vertelt Ed Sheeran. "Geldof kent gewoon iedereen. Ik heb hem nog nooit ontmoet, maar kennelijk is hij wel achter mijn telefoonnummer gekomen."

De kans is ook zeer waarschijnlijk aanwezig dat de mannen van One Direction en zangeres Emeli Sandé mee zullen werken. De opbrengst zou deze keer gaan naar de bestrijding van Ebola in Afrika.

Met de bekende kersthit werd in 1984 geld ingezameld voor de bestrijding van de hongersnood in Ethiopië. De door Bob Geldof georganiseerde supergroep Band Aid bestond uit artiesten als Bono, Sting, George Michael, Phil Collins en leden van Duran Duran, Spandau Ballet en Culture Club.

Foto: ANP Kippa