6 januari 2017 is toch wel een beetje dé dag van Ed Sheeran! De zanger dropte vandaag, na lange afwezigheid van een jaar, twee splinternieuwe singles.

Om dit te vieren schoof hij vanmorgen aan in de studio van BBC Radio 1, een groot Engels radiostation. Hier deed hij 'Castle On The Hill' live en dat klonk zo:

Naast zingen was er ook tijd voor een gesprekje met Ed. In dat gesprek onthulde hij een paar geniale feitjes: "Soms als ik nieuwe muziek af heb, laat ik random mensen ernaar luisteren. Laatst was ik nog met wat mensen van de cast van Game Of Thrones en ik vroeg of ze wat nieuwe muziek wilde horen".

Ook sprak hij over zijn track 'Shape of You' en het leuke daaraan is dat hij het nummer schreef met Rihanna in zijn achterhoofd: "Maar ik kon me niet voorstellen dat Rihanna het zou zingen, dus deed ik het zelf maar".

Vervolgens deed Ed nog een bijzondere onthulling: "Ik ben een jaar weggeweest dus ik was helemaal vergeten hoe alles moest! Ik heb er een dag over gedaan om al m'n eigen liedjes weer te leren".

Nou, daar is één ding aan te doen en dat is gewoon niet meer weggaan Ed!