Het leven is niet altijd makkelijk geweest voor Ed Sheeran. Hoewel hij momenteel alle hitlijsten heeft veroverd was de start van zijn muziekcarrière alles behalve makkelijk. Binnenkort (18 november) verschijnt de visuele autobiografie van de 'Don't'-zanger, hierin vertelt hij ook over deze moeilijke periode.

In zijn boek met illustraties getekend door jeugdvriend Phillip Butah spreekt Ed Sheeran over de offers die hij heeft moeten maken om door te breken in de muziekindustrie. Hij beschrijft de gebeurtenissen na het verruilen van Suffolk voor Londen in 2007 om muziek te gaan studeren, daar raakte hij op een gegeven moment door zijn geld heen en kon zo geen huur meer betalen.

Hij vertelt. "Er was een boog net buiten Buckingham Palace die als verwarmingsbuis fungeerde, daar bracht ik enkele nachten door. Daar schreef ik het nummer 'Homeless' met de tekst: It's not a homeless night for me, I'm just home less than I'd like to be."

Aan de start van de carrière van Ed Sheeran kwam hij rond van zijn bestaan als straatmuzikant en het verkopen van cd's uit zijn rugzak terwijl hij sliep in het metronetwerk of op de bank bij vrienden thuis.

"Het grootste gedeelte van 2008 had ik nergens om te wonen, evenals 2009 en 2010, maar op een bepaalde manier werkte het opeens allemaal. Ik wist waar ik op een bepaald tijdstip een slaapplek kon vinden en wie ik altijd zou kunnen bellen voor een vloer om op te slapen. Sociaal zijn hielp. Drinken hielp."

Het levensverhaal van Ed Sheeran lees je vanaf 18 november in het boek A Visual Journey.