Naast zingen gaat Ed Sheeran binnenkort ook acteren! "Ik heb een acteerklus die na juli bekend wordt", vertelt hij in een interview met de Britse krant The Sun.

"Ik kan er nog niet teveel over vertellen want de proefaflevering is net pas goedgekeurd, wat geweldig is, maar het is een tv-serie", gaat hij enthousiast verder. "Het is een middeleeuwse tv-serie en het is echt heel erg donker. Het is griezelig en het wordt fantastisch want een vriend van mij heeft het bedacht."

De 'Thinking Out Loud'-zanger legt uit hoe hij de rol kreeg via die vriend: "In zijn vorige show zat ook een muzikant en ik vroeg of die auditie had moeten doen. Hij zei 'nee, ik dacht gewoon dat hij er goed bij zou passen'. Dus toen heb ik gevraagd of ik in zijn volgende serie mee kan spelen."

Game of Thrones

De singer-songwriter heeft al langer het verlangen om in een tv-serie te kunnen meedoen. In april vertelde hij nog hoe hij heel graag in de Amerikaanse fantasyserie Game of Thrones zou willen spelen.

In verband met zijn drukke tourschema kon hij echter geen tijd maken om naar de set van de bekroonde HBO-serie te reizen. Maar dat is dit jaar anders: "Dit jaar ben ik vrij tijdens die periode, dus ik ga ze maar eens achtervolgen."

Foto: AFP