Begin deze maand verklapte Ed Sheeran al dat hij een rol heeft gekregen in een tv-serie. "Ik kan er nog niet teveel over vertellen want de proefaflevering is net pas goedgekeurd", zei hij toen.

Inmiddels is duidelijk geworden dat het om de serie The Bastard Executioner gaat, die te zien zal zijn bij de Amerikaanse zender FX. De show wordt gemaakt door Kurt Sutter, die eerder de populaire serie Sons of Anarchy bedacht.

Tijdens het laatste seizoen tweette Ed zijn liefde voor die show en zo kwam de twee met elkaar in contact. Ed heeft toen gevraag aan Kurt of hij in zijn volgende project zou mogen meespelen.

Dodelijke beschermeling

Met succes, want Ed mag de rol van Sir Cormac spelen, een ambitieuze en dodelijke beschermeling van een hooggeplaatste kerkganger. "Het is griezelig en het wordt fantastisch", zei Ed eerder over de serie die in de Middeleeuwen afspeelt.

"So excited to have my mate, Ed, join our bloody little adventure", reageerde bedenker Kurt Sutter via Twitter op het nieuws. Het is nog niet bekend wanneer Eds grote acteerdebuut op tv te zien zal zijn.