Ed Sheeran heeft dinsdag gezongen voor een 15-jarig Iers meisje op haar sterfbed. Het was de laatste wens van Triona Priestley om haar idool te horen zingen. De 'I See Fire' zanger belde het doodzieke meisje op en zong via de telefoon een liedje voor haar. Enkele minuten later viel Triona in slaap en kort daarna overleed ze.

Vrienden en familie van het meisje, die aan taaislijmziekte leed, waren op Twitter een campagne begonnen om haar laatste wens in vervulling te laten gaan. Uiteindelijk bereikte het verzoek #SongForTri Ed Sheeran, nadat de Ierse krant The Independent hem over de campagne vertelde. "Ik ben erin geslaagd met Triona in contact te komen", laat Sheeran aan de krant weten. "Het is zo triest."

Nadat hij te horen kreeg dat de tiener kort na zijn serenade was overleden, twitterde Sheeran: "Rest in peace Triona, so heartbreaking x."

Taylor Swift
Ed Sheeran is niet de enige die een goede daad verricht. Zo heeft Taylor Swift deze week een bezoekje gebracht aan een kinderziekenhuis in Rhode Island. De 'I Knew You Were Trouble'-zangeres kwam samen met haar vader onaangekondigd en zonder camera's of een gevolg langs en bracht vijf uur door met de patiëntjes en hun families.

Swift bezoekt wel vaker fans in het ziekenhuis. Vorige week ging ze nog langs bij de kankerafdeling van een ziekenhuis in New York. Ze zou eigenlijk een uur blijven, maar pas vijf uur later liep ze weer de deur uit.