Hoewel Ed Sheeran meerdere awards op zijn naam heeft staan en niet uit de hitlijsten is te slaan, streeft hij naar het succes van Taylor Swift en Beyoncé. Kijkend naar de overheersing van zijn goede vriendin Taylor in de muziekwereld, geeft hij toe dat hij dat zelf ook wil.

"Op het moment is Taylor het criterium in Amerika en een hoop andere landen", zo legt hij uit. "In Amerika wil ik haar bijbenen." Volgens de zanger hebben de twee een gezonde concurrerende werking op elkaar: "Ze laat me streven naar een groter succes."

Ed relativeert het wel: "Ik denk dat het een hoop werk is, omdat ze duidelijk al iets van 10 jaar langer bezig is dan ik. Maar ik als ik haar inhaal in albumverkoop, wordt ze erg concurrerend en gaat ze meer dingen doen. Dat zou gezond zijn. Ze heeft mij nu ingehaald in de VS, dat is gezond voor mij, want ik wil dat nu ook."

Een ander talent waar Ed naar opkijkt is Beyoncé, met wie hij eerder dit jaar het podium deelde. "In mijn eigen shows voel ik mij nog steeds als een knullige Britse jongen met een akoestische gitaar, maar toen ik met Beyoncé mocht spelen voelde ik mij een rockster."

Foto: AFP