Met een schrijftalent als dat van Ed Sheeran krijg je dagelijks verzoeken van artiesten of je een liedje voor ze wil schrijven. Ed deed dit al eens voor One Direction ('Little Things' en 'Moments') maar houdt meestal de nummers voor zichzelf.

Toch zou hij meteen aan de slag gaan als Britney Spears hem zou vragen, je verwacht het niet! "Yeah" zegt Ed, "Ik ben een Britney fan! Ik heb haar Greatest Hits album, die zet ik aan tijdens het koken."

De singer-songwriter zou dus graag een nieuwe hit voor Britney schrijven, al is hij geen fan van haar recente werk: "Ze had een tijd constant hits, maar ik zou iets als 'Work Bitch' niet schrijven. Ik zou meer iets als 'Everytime' maken."

Terug naar Taylor Swift

De 23-jarige zanger heeft ook al een vervolg voor zijn duet 'Everything Has Changed' met Taylor Swift klaarliggen. Een aantal liedjes zelf, maar er is een probleem: "Ik weet gewoon niet wat ik er mee aan moet."

Ed is namelijk niet zo'n fan van duetten op zijn album: "Ik heb nooit echt samenwerkingen op mijn albums gehad, tenzij het een specifiek project is. Dus ik weet het nog niet zo."