Gisteren werden voor de eerste keer de BBC Music Awards uitgereikt in de Earls Court in Londen. Ed Sheeran werd bekroond tot de beste Britse artiest van het afgelopen jaar, hij nam het in deze categorie op tegen Sam Smith, David Bowie, Elbow, Royal Blood en Jungle. Maar er was ook een prijzenregen voor Pharrell Williams.

Hij mocht namelijk de award voor de beste internationale artiest van het afgelopen jaar, verder claimde hij met 'Happy' de prijs voor song van het jaar. Lekker bezig dus! Toch stond de avond vooral in het teken van de spectaculaire optredens, want de line up was zeker niet de minste.

Zo stonden Coldplay, Ellie Goulding, Ed Sheeran, Clean Bandit, One Direction en Calvin Harris op het podium. En dit is nog maar een greep uit de lijst met optredende artiesten. Je kunt nog heerlijk nagenieten van dit muzikale spektakel, want we hebben hierboven een overzicht voor je geplaatst!

Spotify

Tijdens dit evenement heeft Ed Sheeran zijn mening gegeven over muziekdienst Spotify. In tegenstelling tot BFF Taylor Swift is de 'Thinking Out Loud'-zanger juist hartstikke positief. Sterker nog, Ed Sheeran zegt dat hij zijn carrière aan Spotify te danken heeft.

"Voor mij is Spotify niet eens een noodzakelijk kwaad, maar het helpt me te doen wat ik wil doen", zei Sheeran. "Volgens mij is het een prima bedrag wat er uit voort komt. Ik krijg ook geen groot percentage van de verkoop van mijn albums. Ik krijg alle winst van mijn kaartverkoop, dus ik ga liever op tournee."

Maar hij snapt het standpunt van Taylor Swift wel. "Zij is al acht of negen jaar bezig. Zij komt uit een tijd waarin je platen verkoopt en het is pas sinds vijf jaar echt verslechterd. Dus mensen kopen haar albums en het voelt niet vreemd. Terwijl ik pas ben begonnen in de streaming-generatie."

Bekijk hier het volledige overzicht van alle beelden.