Goed nieuws voor alle kattenvrienden onder ons, binnenkort kun je samen met je harige viervoeter van muziek genieten!

Er komt namelijk een album dat speciaal gemaakt is voor katten. Het album is gecomponeerd door muziekwetenschapper en cellist David Teie: "Ieder mens weet wat muziek is maar dieren zijn daarvan uitgesloten. Het is eigenlijk raar dat er alleen muziek voor mensen gemaakt wordt."

Wacht nog wel even met het plannen van de eerste rave party voor je kitten, de muziek is namelijk bedoeld om je katten tot rust te brengen. ? Op het album zijn tracks te horen waarin geluiden verwerkt zitten die herinneringen oproepen bij de beestjes, zoals zuiggeluiden van kittens die melk drinken, het gespin van een moeder kat en fluitende vogeltjes. Klein voorproefje:

Nu al een succes!

David startte met zijn idee een Kickstarterproject, en dat was een razend succes. Hij haalde er honderdduizenden euro's mee op en verkocht op voorhand al 10.000 Music For Cats albums.

Dat succes ging platenmaatschappij Universal niet onopgemerkt voorbij, zij zien in het kattenalbum een gat in de markt en hebben daarom besloten het album onder hun naam uit te gaan geven. Vanaf 28 oktober kun jij jouw kat met deze deuntjes gaan verblijden.

En omdat iedereen blij wordt van kattenplaatjes, een gratis exemplaar ter afsluiting: