Diensten als Spotify en Deezer zijn ook voor kids een mooie manier om muziek te luisteren, maar misschien wil je niet dat je kinderen plots nummers als, laten we een willekeurig voorbeeld nemen, 'The Anal Staircase' tegenkomen...

De medewerkers van streamingservice Rhapsody hebben vast zelf kids, want het bedrijf komt nu met de allereerste streamingdienst speciaal voor kinderen. Dit idee is ontstaan nadat bleek dat de helft van hun drie miljoen klanten kinderen heeft.

De titel is niet heel verrassend, Rhapsody Kids, maar het ziet er zeker interessant uit voor de ouders onder ons. Het is niet alleen een stuk gebruikersvriendelijker en makkelijker te gebruiken, ook bestaat de functie uit 1.2 miljoen verschillende tracks speciaal geselecteerd voor kinderen.

Maar er is meer! "Kinderen willen de hele dag hetzelfde nummer achter elkaar horen, dus bij de standaard instellingen staat "repeat" aangevinkt!" Vertelt het brein achter dit project.

Net als bij Netflix blijft het bij één app, maar krijg je de optie om naar het speciale kindergedeelte van het streamen te gaan.

En wat de toekomst betreft? Rhapsody zegt al in gesprek te zijn met de makers van games speciaal voor kinderen.