Met haar debuutalbum Our Version of Events had Emeli Sandé onwijs veel succes, maar ineens werd het stil rond de zangeres. "Ik voelde dat ik even de tijd moest nemen om te groeien als songwriter en muzikant", vertelt ze aan een Britse krant.

Een aantal maanden weg uit de spotlights dus: "Een tijd lang voelde ik echt de drang om even rustig aan te doen en de kans te pakken om nieuw materiaal te schrijven."

Toch zat Emeli niet stil: "Ik heb geschreven voor Mary J. Blige en het was geweldig om te leren over de muziek en het leven van een legende. Ik heb ook geschreven voor de nieuwe film van Rihanna, wat ook erg spannend was."

Nieuwe muziek

Deze week gaf de Britse zangeres een indrukwekkend optreden op een drijvend podium in de Thames in Londen. Ze zong een nieuw nummer 'Feels Like', dat ze schreef met hulp van fans voor een campagne van een automerk.

De track belooft in ieder geval veel goeds voor een mogelijk nieuw album. En voor Emeli voelde het optreden weer vertrouwd: "Ik heb de adrenaline gemist van op een podium staan en interactie hebben met een publiek."