The Weeknd weet ook voor een achtste week de populairste hit van ons land te hebben.

De Canadese zanger heeft met 'Blinding Lights' meteen ook de grootste hit van het eerste kwartaal van 2020 te pakken. Deze week krijgt hij in de Top 40 de directe concurrentie van Racoon; 'Het Is Al Laat Toch' stijgt naar nummer 2 en is daarmee ook de eerste hit van de Zeeuwse band die zo hoog in de Top 40 weet te komen. Na twee weken op nummer 2 zakt Lewis Capaldi een plekje naar nummer 3. Kris Kross Amsterdam, Tino Martin en Emma Heesters blijven met 'Loop Niet Weg' zitten op nummer 4. Emma Heesters is de meest succesvolle Nederlandse artiest van het eerste kwartaal geworden.

4 binnenkomers

De Top 40 telt vier binnenkomers. '17 Miljoen Mensen', het nummer waarmee Davina Michelle en Snelle de juiste snaar weten te raken in deze tijd van crisis, is op nummer 24 de hoogste nieuwe. Het nummer was, als '15 Miljoen Mensen', voor Fluitsma & Van Tijn in 1996 een nummer 1-hit. Daarna kwam de melodie voor in een drietal andere Top 40-hits.

Snelste stijger

'Breaking Me', het nummer waarmee Topic en A7s vorige week debuteerden in de Top 40, is met 7 plaatsen winst op nummer 29 de snelste stijger. 


Bron: Top 40