De leadzangeres van rockband Evanescence, Amy Lee, komt met nieuwe muziek in een wel heel ander genre dan we van haar gewend zijn.

Kennen we die band nog, Evanescence? Het is alweer zeker 10 jaar geleden dat de rockband hier een hit scoorde, maar je kent ze misschien nog wel van deze klassieker:


Na een lange stilte vond Amy
het tijd voor iets anders, ze is namelijk de studio ingedoken om... kinderliedjes op te nemen! Toch totaal iets anders dan we van de rockchick gewend zijn.

En dat heeft ze allemaal te danken aan haar vader. Die riep namelijk al een tijd dat ze liedjes op moest nemen voor haar 2-jarige zoontje Jack, zodat hij een mooie herinnering had voor later.

Maar haar vader kwam er niet alleen met het idee vanaf. Paps is namelijk net zo muzikaal als zijn dochter en dus zijn de twee samen de studio in gedoken voor het album Dream Too Much.

Nieuwsgierig naar hoe dat dan klinkt? Nou, zo:


Op de vraag of dit dan een complete carrière-switch voor Amy is antwoordde ze: "Zoiets als rondreizen met een familieband? Haha, ik zal geen nee zeggen maar dat is niet echt mijn plan. Ik ga mijn focussen op de volgende stap in mijn... volwassen muziekcarrière."

Naar verwachting verschijnt het album Dream Too Much op 30 september.


Foto: EPA