Facebook bestaat 10 jaar; de APP-man blikt terug en kijkt vooruit. Hieronder vind je de besproken app's:

Facebook Paper voor iOS (Gratis)
Hier nog niet beschikbaar, maar gisteren is in de VS de nieuwste app Paper van Facebook uitgekomen. Deze app combineert alles wat je gewend bent van Facebook met artikelen uit (nu nog) Amerikaanse nieuwsbronnen. Op die manier kun je zwel nieuwsartikelen als status updates in 1 app bekijken. Het idee is dat de app het nieuwsaanbod gaat filteren op basis van wat je bekijkt en wat je interesses zijn. Het is daarmee te vergelijken met Zite, dat op een slimme manier je leesgedrag monitort en daarop het aanbod aanpast. De app ziet er bijzonder gelikt uit en heeft een aantal fraaie animaties om door de posts en artikelen heen te gaan. Wat Facebook hoopt te bereiken is niet duidelijk maar de kans is groot dat het hiermee zorgt voor nog meer gedeelde content en artikelen uit externe bronnen. De app is nog niet beschikbaar voor Android.

MyPad+ voor iOS (€0,89) (download)
Wil je vanuit één app je Facebook, Twitter en Instagram accounts beheren, dan kun je MyPad+ gebruiken. Naast deze accounts kun je vanuit deze app direct andere apps openen zoals Youtube, Pinterest, Tumbl, maar ook Gmail, Yelp, Google maps, Fancy, Wikipedia etcetera etcetera. Het is een soort launcher voor je apps en games en beheert dus ook de 3 grootste social media platformen. Voor wat betreft Facebook kun je uiteraard je status update aanpassen, maar ook chatten. Voor Facebook, Twitter en Instagram. Kortom een complete app meet heel veel mogelijkheden en daardoor niet altijd even overzichtelijk, maar voor wij "jeugd van tegenwoordig" natuurlijk geen probleem.

Facebook foto opslaan voor Android (download gratis)
Als je mooie foto's ziet op je Facebook app, dan wil je die soms opslaan of zelf weer delen via een ander sociaal medium. Met deze app kun je eenvoudig een foto vanaf Facebook opslaan op je clouddrives zoals Dropbox, Skydrive of doorzetten naar Google+, Twitter of E-mail. Ook kun je foto's direct als achtergrond van je toestel bewaren. De app is te gebruiken vanuit je Facebook app. Als je in je Facebook app op foto delen klikt kun je deze app selecteren en meteen doorgaan met waar je de foto wil opslaan of doorzetten.

Top gratis apps in de categorie Social Networking bij zowel Android als Apple:
- Whatsapp
- Facebook

Maar.... bij de Android store:

Tapatalk voor Android, maar ook iOS en Windows Phone (Gratis of € 3,59